bloglovin

Julia Nyberg – dumpade hästen för musiken

Julia känner vi igen som basist i dödsbandet Arcosolium. Hon påstår att hon är världens snällaste människa samtidigt som hon har, enligt sig själv, ett jävla temperament och jag misstror henne inte alls! Hon påminner mycket om mig själv som vuxit upp i de djupa skogarna och en skogsmulle har alltid ett knep eller två när det väl kommer till kritan vill jag lova.

Vidare är hon en poet, som behärskar (utöver basen) saxofon, piano och gitarr. Som barn ägnade hon mycket tid åt sin häst som hon sedan bytte ut mot musikkarriären.

 

basist i Arcosolium

1.Hur länge har du ägnat dig åt din musik?

I allmänhet har jag ägnat mig åt musik sen 10 år tillbaka. Ägnat mig åt just min egna musik har jag nog gjort sen jag var runt 15 och ville börja spela i band.

 

2.Hur kommer det sig att du spelar i Arcosolium?

Jag blev tillfrågad av Petter och dåvarande trummisen Felix (Science of Demise). Jag hade inte spelat så mycket metal förut så det var en kul grej. Sen fastnade jag där och levde lyckligt :D

 

3. Har du spelat i andra band tidigare?

Ja två. Ett var lite blandat med både rock och reggaeinfluenser där jag spelade bas och sen ett proggrockband där jag sjöng.
Just nu är jag även med ett Hårdrocksband som heter Noise Of Error där jag sjunger. Vi släppte precis en debutCD/EP i dec 2010

 

4.Pysslar du med andra musikrelaterade sysslor?

Förutom mina band skriver jag mycket egen musik och hoppas kunna få spela in lite olika soloprojekt i framtiden.
Jag är även med i Musiktrampolin som är en del av KFUM. Där hjälper jag till på olika kultur/musikevangemang och är även en slags coach. Är aktiv medlem i Popkollo som är en verksamhet för kvinnliga musiker. Detta är mycket viktigt tycker jag, att få mer kvinnliga musiker att synas. Framförallt i det mer extrema genrerna.

 

5.Varför just metal?
FÖR ATT DET ÄR BRUTAAAL!!
Haha, nä men Metal är bara en liten del av vad jag är. Som musiker är jag väldigt bred genremässigt och skulle inte kunna klamra mig fast vid bara en slags musik. Framförallt inte att bara spela/skapa en slags musik.
Men metal är alltid najs! Vilken sinnesstämning man än är i. Vad man än gör. Sen live är det helt underbart! Publiken, banden. Det är även en sådan gemenskap med "metalfolk" och det tycker jag om!

Frågan är: varför Inte metal?! :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0